Руска делегация се поклони на загиналите за свободата на България

Венци и цветя бяха поднесени в Стара Загора и Казанлък

Председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов и зам.-кметът Иванка Сотирова днес поднесоха венци и цветя пред мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“ заедно с руския княз Александр Трубецкой в знак на признателност пред загиналите за свободата на България. Ставрополският митрополит Кирил отслужи и заупокойна литургия в памет на българските и руски воини.

Поводът за визитата на руската делегация бе официалното откриване на реставрирания кръст-паметник на донските казаци, който беше преместен от Стара Загора в двора на храм „Рождество Христово“ под връх Шипка.
Княз Александр Трубецкой е председател на сдружение в памет на офицерите на Императорската гвардия. Той пристигна под липите заедно с княгиня Екатерина Трубецкая, Виктор Водолацкий - депутат в Държавната дума на Руската федерация, атаман на казашка войска, Михаил Дегтярев - депутат в Държавната дума на Руската Федерация, зам.-председател на комисията на Държавната дума на Руската федерация по наука и иновации и Леонид Решетников - директор на Руския институт за стратегически изследвания, председател на фонд „Наследие“ и други.
Венци и цветя на признателност бяха поднесени и пред паметника на генерал Скобелев в Казанлък.