Ако Станишев инсталира следващия председател, ще останат същите задкулисни играчи

Най-големият грях на БСП е, че изгуби инстинкта си за самосъхранение

Ако Сергей Станишев се опита да си инсталира следващия председател, който и да е той, ще останат същите задкулисни играчи. Това каза Георги Кадиев, БСП, в интервю за предаването „120 минути“ по БТВ.

„Съжалявам, че не отидох на пленума на БСП. От 2009 година поне обаче аз повтарям едно и също - нужда от промяна в ръководството и партията. Ако Станишев се опита да си инсталира следващия председател, това означава, че промяната няма да е истинска. Сега ще се появят куп активни борци, но е хубаво е да има много номинации и кандидати." Така Георги Кадиев коментира днешното решение на Станишев да се оттегли от поста на председател на столетницата.

По думите му е хубаво да има Коалиция на България, но е добре да се внимава кои са коалиционните партньори.

„Това, от което аз се опасявам е, че ще изпаднем в тотална изолация с малка парламентарна група след предстоящите предсрочни избори. Най-големият грях на БСП е, че изгуби инстинкта си за самосъхранение", каза още той и допълни: „Голямото предизвикателство за следващия председател на БСП ще бъде да преосмисли отношенията с ДПС. Нямате ли усещането, че всъщност ние сме мандатоносителят, а те са по-голямата партия?", попита Кадиев като даде за пример Фонд „Земеделие".

"Номинацията на еврокомисар не е нещо, което се прави, за да се намери работа за някого. Трябва да има и преговори с ЕК. Ако ресорът е транспорт, това не е номинация за Станишев, ако е нещо, свързано с външна политика, би могло", заяви Кадиев по повод номинациите за българския еврокомисар.