ПловдивУтре: 8 юли

Мисия Пловдив

07-07-2014, 18:10

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Това са имените дни през юли

Празниците през юли

Вижте хороскопа за юли 2014-та

Какво, къде, кога във вторник в града

8 юли е Ден на строителя, Ден на любовта и вярността и Световен ден за борба с алергиите. Последният се чества от 2005 г. по инициатива на Световната организация за борба с алергиите (WAO) с Решение на Световния конгрес за борба с алергиите в Мюнхен, Германия (26 юни – 1 юли 2005), с цел популяризиране на информацията за алергичните заболявания и превенцията им.

В православния календар: 8 юли - ПРОКОПИЙ СВЕТИ.

В народните представи денят се свързва с пчеларството.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА

Представители на фамилия Рашкови утре сутрин ще обжалват наложените им глоби за неплатени данъци в периода от 2002 до 2010 година. Укритата сума от Ангел Рашков като физическо лице и като управител на „ЕВРО СТАНДАРТ" ЕООД е близо 70 000 лева. Съпругата му е укрила 32 000 лева, а синът им Кирил - 52 000 лева. За разлика от техните пари, които са внесени в хазната, дъщеря им Костадинка не е успяла да се издължи и трябва да внесе 13 000 лева. Затова и тя бе осъдена на две години и осем месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок.

Делото утре е образувано по протест на прокуратурата и по жалба на подсъдимите, на които Пловдивският окръжен съд бе наложил административно наказание глоба от по 5000 лева за всеки от тях.

Лятна читалня на открито отваря врати за трети път в Пловдив. Четенето започва на 8 юли в 10.00 часа в градинката на Джумаята и ще продължи три дни.

Децата ще могат да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, играят театър, учат езици, играят и се забавляват до насита. За всяко от ателиетата са подготвени изненади и малчуганите сами ще изберат от кое място да започнат приключението в книжния свят. След всяка езикова игра пък ще има награда за участниците.

Утре от 15.00 часа в залата на Общински съвет - Пловдив, на ул. Авксентий Велешки 20, ет. 2 ще бъде представена програма "ПРОМЯНАТА" на благотворителна фондация “Reach for Change” за подкрепа на социални предприемачи в неправителствения сектор.

Организацията в рамките на осъществяването на благотворителния проект "ПРОМЯНАТА" в партньорство с компанията “Нова Броудкастинг Груп” организира отворен конкурс за социални предприемачи, предлагащи иновативни социални идеи в ранен етап на реализация с цел да се подобри животът на децата и юношите в България.

Конкурсът е отворен за всички физически лица и неправителствени организации, които притежават иновативна идея, ентусиазъм, предприемачески дух и силна мотивация, за да реализират ПРОМЯНАТА за българските деца.

Победителят в ще си спечели място и в т.н. Инкубатор на фондация “Reach for Change”. Той включва финансова подкрепа (в размер на 30 000 лв.).

Освен основния победител 4 други социални предприемачи ще получат сумата от 7500 лв. и също ще се възползват от възможностите за медийно популяризиране, бизнес менторство и контакти в международната мрежа на Reach for Change.

ONE ARCHITECTURE WEEK  канят всички желаещи да се присъединят към отворената срещата на 8 юли, от 18:00 ч. и заедно да обсъдят бъдещите си идеи за обновяване на пространството пред Дом на културата „Борис Христов“.

Присъстващите ще могат се запознаят с предложението за Конкурсна програма, както и да споделят своите творчески мисли и бъдещи разбирания, за преобразяването на пространството.

Конкурсът е съвместен проект на Община Пловдив и фестивалът за архитектура и градска среда ONE ARCHITECTURE WEEK.