Парламентът работи до края на юли

Партиите се споразумяха за актуализация на бюджета на НЗОК

Парламентът ще продължи да работи до края на месец юли – за това се разбраха парламентарно представените партии на днешните консултации при председателя на 42-рото Народно събрание Михаил Миков, предаде News.bg.

Основните политически играчи отново седнаха на масата за преговори, за да се разберат за седмичната програма на Народното събрание, както и да договорят дали ще има кворум в пленарна зала, или не. На консултациите присъстваха лидерите на всички партии без "Атака".

Въпреки първоначалните намерения на ГЕРБ да не участва в тази среща, партията беше представена в лицето на Цецка Цачева.

Трите партии заявиха след разговорите, че са готови да подкрепят предложения на Министерски съвет, с които да се актуализира бюджетът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), респективно държавният бюджет.

Решено е още утре да започне работа по гласуваната минала седмица Програма за работа на парламента, като политическите сили са се обединили около позицията, че няма да се възползват от правото си за внасяне на допълнителни предложения.

"Утре влизаме в пленарна зала с проекта за програма, който заявихме, че подкрепяме, и очакваме развитие на ситуацията с оглед законопроект за промяна на НЗОК", заяви Цачева след срещата при Миков.

ГЕРБ няма да прави предложения за включвания на допълнителни точки в дневния ред утре, уточни тя.