"Природата го е сътворила, окото и ръката открила" (снимки)

Довечера в "Красно село" е откриването на самостоятелна изложба на приложника Марин Нанов

От днес до 21 юли Общинският културен институт "Красно село" е домакин на самостоятелната изложба на самобитния любител приложник Марин Нанов, информират от пресцентъра на Столична община.

Изложбата е експонирана в Централното фоайе на културния център. Откриването е тази вечер (8 юли) от 18:30 часа, като входът е свободен.Самостоятелна изложба на самобитния любител приложник Марин Нанов е експонирана в Централното фоайе на Общински културен институт „Красно село” и може да се разгледа до 21 юли.

Мотото на самоукия творец е "Природата го е сътворила, окото и ръката открила". Организаторите определят творбите му като "невероятно реалистични фигури от дърво на птици, животни, хора, картини от историята ни". Използвайки само две фундаментални форми – кръг и крива линия, Марин Нанов "прецизно одухотворява дървото и създава неповторим свят, в който сами разбираме мотото на твореца. Красотата на флоралните и животински произведения са декоративен елемент, подходящ за всеки дом и градина".

Ако сте цениели на природата изкуството, това събитие е за вас, изтъкват от Столична община, откъдето смятат, че изложби като тази внасят "допълнителна естетика в културния афиш на град София".

Организатори са район "Красно село", Гражданска инициатива "Граждани за Красно село" и ОКИ "Красно село". Проявата е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 г.