Фонд "Земеделие" остана без Управителен съвет

Всички членове хвърлиха оставки

След близо две седмици скандали между Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“ фондът остана без Управителен съвет. След неколкократни провали поради липса на кворум, днес заседание на Управителния съвет на Фонд "Земеделие" все пак се проведе. То обаче продължи едва 15 минути, достатъчни министърът на земеделието Димитър Греков да поиска оставката на директора на фонда Мирослав Николов, предаде БНР. След отказа на Николов да напусне поста си, всички присъстващи членове на Съвета подадоха оставки пред министъра, който е и председател на ръководния орган.

Управителният съвет днес трябваше да разгледа отчет на фонда за одобрените през последнта година проекти и да одобри пари за държавната профилактична програма за животните. Това са парите, заради които протестират днес ветеринарните лекари. Дневният ред  предвиждаше също одобряване на 60 милиона лева за фермерите, като част от тях са средства за компенсация на пропаднали от градушка площи през миналата година.

На този етап никой от Министерство на земеделието не се ангажира с коментар как ще се развие конфликтът  между министерството  и Фонд "Земеделие" оттук нататък.