"Само началото" - изложба абстрактни фотографии

Двама млади старозагорци представят емоциите си в снимки

Силвия Панайотова от Казанлък и старозагорецът Михаил Желязков ще представят първата си съвместна изложба от абстрактни фотографии тази вечер от 19ч. в зала "Байер" в Стара Загора.

Младите творци разказват, че са били провокирани от желанието си да представят на старозагорци своите вдъхновения и емоции. Това са първите им стъпки във фотографията. А са особено щастливи, че ще успеят да покажат в снимки своите творби първо в родното си място.
Мишо живее в Страсбург, по образование е икономист, но преди години рязко променя посоката на живота си и се отдава на изкуството. Той разказва, че преди време се е зародила идеята му да бъдат представени млади творци във Франция, където живее. Там, заедно с още свои съмишленици, е създал организация, която да презентира български автори. Обещава изложбата да бъде поставена и в Страсбург.
Силвия учи в Малта архитектура. Слабостта си към фотографията открива преди 2-3 години и е свързана със специалността, която учи.
И двамата говорят за творбите си с много любов, а още повече вълнения предизвиква фактът, че те ще бъдат видяни първо от старозагорци.

Изложбата е озаглавена "Само началото", защото с нея поставят началото на съвместната си работа и тепърва предстоят големите предизвикателства. Силвия и Михаил представят 27 фотоса в четири раздела: три композиции фотоси от хартия и дантели и една геометрична композиция от лампи.

Да покажат творбите си на старозагорската общественост им е помогнала Община Стара Загора.