Скандално разкритие! Цветан Василев изнесъл 1,7 млрд. лв. със самолет?

Рашидов към прокуратурата: "Този сигнал е за грабеж на собствената му банка, но на чужди пари"

Вежди Рашидов внесе сигнал в Софийска градска прокуратура срещу банкера Цветан Василев за това, че е изнесъл от страната със самолет огромна сума от КТБ.


Пред журналисти бившият министър на културата, а сега депутат от ГЕРБ, обясни, че анонимно писмо с тези данни, пристигнало тази нощ в пощенската му кутия. То било подписано от няколко лица с инициали, но сред тях разпознал хора от ръководството на банката, предаде БНР.

"Този сигнал е за грабеж на собствената му банка, но на чужди пари”, каза Рашидов преди внасянето на сигнала, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че този „обир” е бил подготвен за 27 дни. По думите му парите са изнасяни чрез полети на частния самолет на банкера. Ставало дума за огромната сума от 1,7 млрд. лева.

Попитан защо е вложил парите си в КТБ, Вежди Рашидов заяви, че се е интересувал коя банка дава най-добри условия и е търсил своя интерес.
Вчера скулпторът коментира скандала между Цветан Василев и Делян Пеевски, като обяви, че той, както и "хидроенергийният инженер, който диктува отгоре нещата", са разклатили банковата система.

От началото на скандала банкерът е в Австрия и по тази причина не може да бъде разпитан по разследването, което прокуратурата води по сигнала на "Протестна мрежа".