Локо: Когато Лаута се пука по шевовете, няма кой да ни спре

Само от нас зависи да преведем любимия ни клуб на спасителния бряг, се казва в обръщение на ръководството

Новото ръководството на Локомотив (Пд) излезе с обръщение към всички привърженици на клуба.

Ето какво гласи текстът, който Plovdiv.utre.bg публикува без редакторска намеса:

Скъпи приятели и съмишленици!

Любимият ни клуб за пореден път в славната си история поема по нов път. Нашата борба за свободен и чист Локомотив се увенча с успех. Спечелена бе обаче само първата битка. Най- трудното тепърва предстои.

На нас, привържениците, се падна тежката задача да поставим основите на един възроден Локомотив. Това няма да е никак лесно, както не е бил лесен и пътят ни досега.

Пред нас стои огромното предизвикателство да преведем любимия ни отбор в едно ново време и едни нови реалности. Близкото ни минало показва, че не бива никога повече да зависим от проблемите, личните амбиции и възможности само на един човек.

Локомотив е идея и тя може да бъде само на хората, които я изповядват. Пред нея всички са равни. Ние сме във времето, когато всеки от нас трябва да се запита какво мога аз да направя за Локомотив, а не да чакаме някой благодетел да дойде да ни спаси.

Добре дошъл на Лаута е всеки един с идеи и възможности. Всяка помощ е безценна в този труден момент. Най-голямата помощ несъмнено е присъствието на стадиона. Когато Лаута се пука по шевовете, няма кой да ни спре.

На първо време най-важното е да забравим темите и споровете, които ни разделяха в последно време. Вражда между локомотивци не може да има.

Локомотив е обща идея, която обединява, а не разделя. Само от нас зависи да преведем любимия ни клуб на спасителния бряг. Да съхраним идеята, по която са ни запалили нашите бащи и дядовци. За да я предадем още по силна и свята на нашите деца.

Само Локо!