Областният прие гостуващата у нас виетнамска делегация

Областният управител на Бургаска област Павел Маринов прие делегация на Социалистическа република (СР) Виетнам. Групата бе водена от заместник-председателя на Комисията по социални въпроси при Националното събрание на СР Виетнам Ман Хунг.

Маринов очерта стратегическите направления в развитието на Бургаска област в сферата на селскостопанското производство, преработвателната промишленост, туризма и  морския бизнес. В своето изказване той сподели, че у нас е относително висок дела на средствата от бюджета на страната ни, които се заделят за разходи в социалния сектор. Павел Маринов изрази удовлетворението си от съществуващите добри взаимоотношения между нашите държави и намерението си Бургаска област да бъде сред най-активните за продължаване на сътрудничеството в сферата на труда и социалната политика.

Централна тема в разговорите бе проучване и обмяна на опит в изпълнение на политиките и законите в областта на социалното осигуряване и предоставянето на социални услуги. Виетнамските гости получиха представа за реализацията на регионално ниво на общите национални политики в сферата на професионалното образование за възрастни, демографската политика, държавната политика в областта на социалната сигурност.