Областният управител Павел Маринов спря „Lafka“ в Бургас

Инвазията на веригата „Lafka“ за пореден път бе спряна в Бургас. Областният управител Павел Маринов блокира решението на общинския съвет, което разреши една фирма да притежава повече от един преместваем обект.

Асоциацията за дребен и среден бизнес обаче входира жалба в бургаската областна управа срещу настъпването на монополиста „Lafka“ в морския град. След сигнала на търговците областният управител Павел Маринов е спрял изпълнението и е сезирал съда. Всички документи по скандалния казус вече са в Бургаски административен съд.
Решението на областния управител на практика спира веригата „Лафка“ и нейния проект за разполагане на голяма мрежа от павилиони в Бургас.
Дребните търговци в Бургас водят епична битка срещу настъпването на монополиста. Над 500 търговци заведоха преди няколко месеца дело в бургаския съд и до момента печелят по точки. Дребните търговци алармират, че ако веригата стъпи в Бургас, стотици семейства ще останат без препитание, защото „Лафка” ще изхвърли малките павилиончета и ще ги обрече на фалит.