Фестивал на виното започва в Бургас

Всеки може да дегустира отбрани вина от най-известните български изби

Опияняващ фестивал на виното започва в Бургас. Дегустациите стартират в последния ден на юли и ще продължат до 3 август. В продължение на цели четири дни жителите на Бургас и всички неговите гости ще бъдат приятно изненадани от възможността да дегустират най-новото от продукцията на водещи български производители и вносители на вино.

Напитките ще бъдат на разположение във фестивалните дни от 15 до 23 часа. Стартът ще бъде даден на 31 юли в Морско казино – Бургас, зала "Георги Баев".
Над 20 винарски изби ще пълнят чашите и душите на гостите и ще демонстрират изключителните качества на вината родно производство.
“Нашите вина са на високо ниво. Избите произвеждат по-малки количества, но със специфични качества, характерни за отделните региони", категоричен е Радослав Радев, председател на НЛВК.
Ценители на хубавите вина ще могат да се убедят в безспорните качества на различните марки и видове вина на всекидневните дегустации на Фестивала, включително и да опитата наградени продукти от международни конкурси за вина и спиртни напитки. Винарските изби ще представят и актуалните и все по-търсени в последните години биовина. Българските винопроизводители ще премерят сили и с вносни аржентински, австралийски и чилийски вина.
Своите оценки за качествата на различните видове и марки вина ще дават посетителите на “сляпата дегустация” в рамките на конкурса „Продукт на потребителя“ - част от програмата на Фестивала.
Майсторски клас "Местни сортове вина, представени на Винобалканика 2014" ще проведе инж. Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в България
За първи път и специално за Фестивала на виното – Бургас 2014 шеф Петър Йоргов ще презентира за гостите на събитието готвене на барбекю. Фестивалът се провежда под егидата на Община Бургас. С подкрепата на: НЛВК,РЛВК "ЮЖНО ЧЕРНОМОРИЕ" –Бургас, Съюза на енолозите в България и ИАЛВ.