Народа скочи „на нож” срещу недоносчето Национален парк „Българско черноморие”

Нито един човек не иска парка!


Народът скочи „на нож” срещу идеята за създаване на Национален парк „Българско черноморие” . Повиканите за респект полицаи не попречиха на хората да кажат мнението си.
Всички изказвания от трибуната бяха без изключение срещу парка. Нито един не изрази противно мнение. В разгорещените дебати взеха участие хотелиери и бизнесмени от туристическия бранш, както и най-обикновени хора. Специално за срещата дойдоха представители от Бяла. Хората показаха списък с 200 подписа на техни съграждани, които успели да съберат за 30 минути преди да тръгнат за Бургас. Всички бяха на мнение, че проектът е в ущърб на хората и туристическия бизнес.
„Решението на народното събрание говори, че по някаква програма ще потекат някакви европейски пари и се готви просто далавера с някои европейски приятели. Искат да защитават едни гадинки и животинки, но не и жителите на града. Имам чувството, че и моят дом накрая ще стане резерват”, заяви бизнесменът Кирил Димитров от Поморие.
Тодор Георгиев от Национална асоциация ”Българско Черноморие” пък запита дали се водят надлежно протоколи на дебатите, за да не се получат впоследствие манипулации. Според него Народното събрание няма мотиви за създаването на такъв парк. „ Никакви мотиви не сме чули, защото такива няма. А щом няма мотиви – няма нищо и в главата на Народното събрание - абсолютно нищо”, каза Георгиев. Николай Господинов от Бяла, пък допълни, че това обсъждане е най-малкото неуважение към местните хора, които за да чуят какво имат да им кажат от министерството на екологията в работен ден трябва да изминат 100 километра до Бургас.