ШОК! Заключиха деца в детска градина

След скандалния случай кметът на Асеновград издаде заповед

Две деца на 4 и 7-годишна възраст от асеновградска детска градина са били заключени  за половин час сами, след като възпитателките си тръгнали, защото решили, че всички родители са взели децата си. През това време отвън в паника обикаляла бабата на момиченцата. Кметът на града Емил Караиванов е разпоредил проверка и е поискал наказания за директора на ОДЗ “Асенова крепост” и на възпитателките, информира БНТ.

Старши учител и помощник-възпитател ударили ключа на детската градина преди края на работното време. Те дори не разбрали, че вътре има деца. Две деца от тази група останали заключени за половин час в детската градина. През това време баба им кръжала отвън и се чудела защо не може да си ги прибере. Директорката на градината веднага поискала среща с близките на децата, за да тушира напрежението.

Кристина Чолакова, директор на ОДЗ “Асенова крепост” е категорична, че това е много неприятен инцидент, завършил с щастлива развръзка. Чолакова потърсила обяснение от двете служителки, но не чула смислен разказ. Няма обяснение. Това е плод на умора, вероятно, допълни тя.

След скандалния случай кметът на Асеновград  е издал заповед, която акцентира върху трудовата дисциплина, но има и ново изискване.

Директорката на детската градина ще санкционира своите служителки като им промени работното място.

Двете възпитателки бяха пуснати в отпуск. Техните колеги ще бъдат застраховани от гафове, защото с въвеждането на дневници децата ще се предават само срещу подпис.