Приключват ремонта на бул. "Ген. Столетов"

Догодина ще има и нови тротоари по улицата

След преасфалтирането на почти целият булевард „Ген. Столетов" в Стара Загора в участъка западно от бул. „Св. патриарх Евтимий", започна и полагането на маркировката, с което приключва цялостният ремонт на една от най-натоварените улици в града.
Всички изградени по новоасфалтирания бул. „Ген. Столетов" пешеходни пътеки са червено-бели, с полагане на структурен студен пластик, с което срокът на използването им се удължава на 36 месеца. Построени са и 5 нови изкуствени неравности (гърбици), върху които са обозначени пешеходни пътеки – на пресечките с улиците „Ст.Караджа“, „П.Р.Славейков“ и бул. „М.М.Кусев“.
Пред училищата и детските заведения по булеварда са поставени и предпазни парапети. Изкуствената неравност до СОУ „М.Горки“ се запазва, но пешеходната пътека там беше премахната. Пешеходците пресичат булеварда в този участък по пешеходната пътека на пресечката с ул.“Х.Д.Асенов“ на изток, или на пресечката с ул.“Поп Минчо Кънчев“ на запад.
След цялостния ремонт на булеварда, в изпълнение на проект „Зелена и достъпна градска среда", назначена от кмета комисия констатира некачествено изпълнение на асфалтовото покритие, поради което настилката беше фрезована и положен нов асфалт за сметка на изпълнителя на ремонта.
Поради многобройните сигнали на граждани кметът Живко Тодоров разпореди поставянето на три изкуствени неравности на ул.“Р.Кандева“ в кв. „К.Ганчев“, която след асфалтирането е предпочитана от автомобилистите като алтернативен път на централния булевард „Св.п.Евтимий“. Поради многобройните сигнали на живеещи в района, ще бъдат поставени две „гърбици“ за намаляване на скоростта в северния и южния край, и една в средата с пешеходна пътека. През следващата година ще бъдат изградени и нови тротоари.