Община Стара Загора ремонтира междублокови пространства

Изграждат също и детски площадки и паркове

Със средства по програма „Регионално развитие“ и от капиталовата си програма Община Стара Загора ремонтира блокови пространства и изгражда улици, паркоместа, нови детски площадки и паркове.
Популярният сред старозагорци парк Баня Пиперка (градина „Доша Николова“) е с нова детска площадка, озеленяване, нова алейна настилка и зона за отдих.

Финансирането на  стойност 175 214, 56 лв. с ДДС, е осигурено по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013.
На нова зелена градина и детска площадка вече се радват живеещите в близост до бившия завод Берое в областния град. Ремонтът и озеленяването на парк Берое също беше извършен със средства по ОП „Регионално развитие“ на стойност 234 692,38 лв. с ДДС. Положена е нова алейна настилка, изградени са зони за отдих, детски площадки, фитнес на открито, добавено е и ново озеленяване.
Завършено е и междублоково пространство на ул. Св. Троица, между ул."Отец Паисий"№61 и бул."Цар Симеон Велики"№76.  За целта от бюджета на Община Стара Загора бяха отпуснати 197 210, 04 лв. с ДДС.

Извършените дейности включват асфалтови работи, полагане на плочки бехатон за тротоари, демонтаж и монтаж бордюри.
Междублоковото пространство на запад от РЗИ, между ул. „Христо Ботев“, ул. „Любен Каравелов“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Братя Жекови“, е неузнаваемо в новия си вид. Предлага място за игра на децата, място за отдих и осмисляне на свободното време. Извършените дейности със средства по Оперативна програма „Регионално развитие“ включват полагане на нова алейна и тротоарна настилка, изграждане на детска площадка, зона с паркоместа, озеленяване, демонтаж и монтаж на бордюри. Стойността им е 199 762,38 лв. с ДДС.
Все още продължават строително-ремонтните дейности за обновлението на улица, паркинг, спортна площадка и междублоково пространство между бул. „Ген. Столетов“ № 100, ул. „Граф Игнатиев“ № 51, 53 и ул. „Подп.Калитин“ №№ 79,85, близо до р.Бедечка. Там в обширното междублоково пространство ще бъдат изградени улици, детска площадка, зона с паркоместа и озеленяване, ще бъде положена нова тротоарна настилка и ще бъдат монтирани бордюри. Средствата в размер на 493 472, 38 лв. с ДДС са осигурени по Оперативна програма „Регионално развитие“.