Съживяват Старозагорските минерални бани

Курортът започва да привлича за балнео и СПА-туризъм

Старозакорските минерални бани започнаха да възвръщат славата си на желано курортно селище. През последните години се полагат сериозни усилия за утвърждаването му като предпочитано място за балнолечение и СПА-туризъм.
Неасфалтирана повече от 30 години улица в курортното селище Старозагорски минерални бани вече е напълно обновена. Това съобщи кметският наместник трети мандат Станчо Станев, който уточни, че от близо 12 години прави опити за асфалтирането на ул.“Градинска“, но едва при кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, желанието му е било изпълнено.
Ремонтът на 300-метровата отсечка приключи в началото на седмицата. Инвеститор е Община Стара Загора, а изпълнението на бригада от фирма SBS, с технически ръководител Михаил Михалев. Обособен е паркинг, поставени са бордюри и ново улично ново осветление, споделят с благодарност жителите на курорта.
В центъра на селището, с ентусиазъм и доброволен труд, местните жители, организирани от кметския наместник, са изградили детска площадка с предпазна ограда. Предстои да бъдат освежени и обновени уредите и оградата, поясни Станев. Двата парка – край минералната баня и езерото това лято са с нови цветни лехи, а тревните площи са добре поддържани. Десет токачки намериха своя нов дом в парка, а в езерото бяха заселени наскоро 20 зеленоглави патици. Следващото ми желание е да има отново лодки и други водни атракции, сподели кметът на Баните.
Администрацията на кмета Живко Тодоров полага усилия за утвърждаването на курортното селище край Стара Загора като предпочитано място за балнолечение и СПА-туризъм. То се радва на голям интерес и посещения в почивните дни от цялата страна. На Старозагорските минерални бани се провеждат и редица мащабни събития, които довеждат много гости не само от България. В последния уикенд на юли предстои традиционният рокерски събор край Езерото, а на 9 и 10 август ще пристигнат над 3 500 участници в деветото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“ в едноименната местност.