Дариха нова площадка за игра на децата на Стара Загора

Тя се намира в центъра на града, на пресечката на ул.“Парчевич“ и „Ген. Гурко“

С нова детска площадка се сдобиха старозагорските малчугани в центъра на града. Тя се намира на пресечката на ул.“Парчевич“ и „Ген. Гурко“ и доскоро беше неуютно и занемарено място, с изпочупени и опасни детски играчки, което хората от квартала избягваха.
Сред естествената зеленина на терена, сега там са изградени двойна люлка, въртележка, троен тунел, пейка, пясъчник с импрегнирана дървесина, положена е и ударо поглъщаща настилка. Цялата площадка е обособена с цветна ограда и има няколко входа. Тя е на стойност над 20 000 лв. и е дарение за децата на Стара Загора.

Площадката бе открита от председателя на Общински съвет Стара Загора Емил Христов и изпълнителният директор на фирма "Екоколект" Юлиян Даскалов, която организира оползотворяването на отпадъци от опаковки и обслужва разделното събиране в община Стара Загора.
Юлиян Даскалов благодари на Община Стара Загора за партньорството като обеща, че това е първата от много други площадки, които ще изградят на територията на областния град и ще посветят на децата на Стара Загора, защото „те са новият дух и посланието на промените“. Разделното събиране на отпадъците има нужда от ново мислене, надяваме се, че жителите на града ще ни подкрепят, каза още той.
Председателят на Обс Емил Христов потвърди, че новата площадка отговаря на цялостната философия на развитие на града, осъществявана от администрацията на кмета Живко Тодоров, чиято цел е децата на Стара Загора и техните родители да се чувстват пълноценни граждани на Европейския съюз.

Деца от близката Детска градина №3 Ян Бибиян поздравиха присъстващите, а всички малчугани получиха балони и пособия за рисуване от организаторите.