Вуцов: По математика имах тройки

Ако завършим под 8-о място, си тръгвам пеша от Пловдив, категоричен е треньорът на Ботев

Треньорът на Ботев Вили Вуцов даде култова пресконференция след победата с 1:0 над Локо (Сф).

Ето най-интересното от иначе доста обстойното изказване на специалиста.

Честитя победата на момчетата и им благодаря. Най-доброто, което можеше да ни се случи за първите 2 мача – 2 победи. Дано това нещо свали стреса и напрежението, които има.

Говорих лично в петък с Алесандру Бенга. Обясних му, че съм доволен от първия мач, разбрахме се, че ще му дам почивка. Както се разбрахме, той след 5 минути отиде и говори с ръководството, че напуска, но не искам да се оплаквам.

Голям проблем е, че публиката не присъства – най-силният наш 12-и играч. Доволен съм, че всички момчета разбраха, че в този мач трябва да дадат една идея повече, за да спечелим и го направиха.

През седмицата прочетох, че играем за шампионска титла, но това не е така. Когато дойдох, ръководството каза, че единствената цел е да останем в групата. Аз понеже съм болезнено амбициозен,  заявих, че ако сме под осмицата, си тръгвам пеша от Пловдив.

Сега казвам, че имаме по-високи цели и искаме във всеки мач да се побеждава, но това не означава, че ще гоним шампионска титла.

По математика имах тройки и ромбове, триъгълници и квадрати малко са ми криви. Днес играхме в схема 4-4-2. Дали е ромб или триъгълник – няма значение. Правим схемата в зависимост от хората, които имаме.