Легенда на Ботев: Парите ще свършат до 3 месеца

Костадин Костадинов алармира как се харчат средствата без Цветан Василев

Легендата на Ботев Пд и доскорошен администра­тор на Канарчетата Костадин Костадинов алармира, че нецелесъобразната финансова политика е на път да доведе до изчерпване на парите в клуба в близко бъдеще.

Планираше се разходите да се свият, да се намалят заплатите, но се стига до изтичане на пари. В БФС буквално останаха учудени, че имаме договор за покупко-продажбата на Росен Колев, след като договорът му с Монтана не е бил заверен във футболната централа.

Ботев Пд не е на печалба и от трансфера на Луис Педро в Левски, защото е за доста скромна сума.

Бяха направени разчети за нормалното финансиране на клуба в продължение на 1 година, но при сегашните темпове на харчене е възможно да свършат и след 2 месеца.

Изкараха, че аз, Йотков, Бакалов и Видолов сме напуснали, защото няма пари. Сега в Ботев Пд има пари, а се чакат и нови постъпления. Всъщност си тръгнах, защото ако бях останал и след 3 месеца няма повече средства в клуба, сигурно хората щяха да ме попитат какво сме направили ние, за да не свършат.

Ние сме и първите, които напускат клуба без обезщетение, а просто ще отидем на борсата по труда. Надявам се, че няма да се стигне до ситуацията Ботев Пд да не може да приключи шампионата – изрази притесненията си пред „7 дни спорт” Костадинов.