Калканджиева: Аз казвам коя е модел и коя не

Жени се изказа неласкаво за сегашните модели и конкурси за красота в страната

Жени Калканджиева отново направи разбор на модния бизнес у нас в откровено интервю за случващото се с конкурсите за красота и момичетата, които ходят по тях. Собственичката на модна агенция "Визаж" сподели преди  HotMedia.bg, че именно тя е човекът в България, който определя кое момиче е модел и кое не.

За провъзгласилите се като такива обаче никак не е лаконична. Според нея нивото в България откъм модни събития е доста ограничено и се свежда до конкурси като "Мис Джуки" и "Мис Дупе".
За лъжата на Бориса Тютюнджиева, че имала предложение за VOGUE, Калканджиева споделя, че никак не й повярвала, когато в предаването й тя я излъгала, че не е пуснала сама слуха.
Относно фондацията на Златка Димитрова, шестата в света е на мнение, че всичко това с фондациите у нас е „пунта мара“ и много хора правят подобни фондации с цел схеми с европейски пари.
"Пълно е с фондации в България. Ако някой иска да помага, не е нужно да има фондация. Имала съм фондация и знам колко трудно се управялва. Чуя ли думата "фондация" ми звучи напудрено, звучи ми, че един вид може да се открадне нещо", категорична е Калканджиева.