Художественото оформяне на тоалета и аксесоарите - свързано с личността

Нашият характер – това сме ние и той се отразява във всички аспекти на нашия живот – от избора на дрехи и обувки до хората, които привличаме.

Личността се състои от първични и вторични особености. Първичните определят основата на характера ни, а вторичните – поведението, предпочитанията и отношението ни към различни въпроси.

Особеностите на характера са свързани с различни аспекти. Ако дрехите и обувките ви издават, че не сте затворена и стеснителна натура, е за предпочитане. Срамежливите живеят по-кратко. Съществуват пет основни променливи величини: екстровертност; любезност;  откритост; съвест и невротичност. Визията играе важна роля за цялостния облик на човека. Чрез дрехите,  обувките и чанти могат да се изразят и подчертаят вътрешните особености на всеки – индивидуалността, темпераментът, духовното и умствено ниво, естетическия вкус и индивидуалността. Всеки човек има от всяка, но в различна степен. По-ограничената екстровертност говори, че сте срамежливи, а по-високото ниво на любезност - общителни и способни да изграждате стабилни и устойчиви отношения с другите. дрехи обувки и чанти

Невербалното общуване и начинът, по който избирате тоалет, аксесоари и обувки, говорят много за характера, ценностите, вкуса и манталитета. По начина, по който изглежда един човек, може да се определи неговия социален статус, сферата на професионалната му реализация, заеманата длъжност, семейното положение, възрастта и дори интересите, хобитата, талантите и политическата ориентация. Дори и да вярвате, че добре обмисляте всичко, преди да вземете решение, е добре да знаете, че всичките ви предпочитания са вродени. По-консервативната част от хората имат по-високи нива от личностната характеристика „подреденост”, а по-либералните притежават по-силна емпатия.

Художественото оформяне на тоалета и аксесоарите е свързано с личността. То се състои в творческо търсене на такива пропорции, линии, форми, материи и цветове, които съответстват на образа на човека и на характерните му черти. За да подберете най-подходящото облекло за вас, би било добре да се съобразите с предназначението му, със сезона, с възрастта, с фигурата, както и дали дрехите, аксесоарите и обувките са добре съчетани.