18 кандидат-депутати от ПП ГЕРБ бяха издигнати в Стара Загора

От Казанлък предложиха Лиляна Павлова

Депутатите от отиващото си Народно събрание Пламен Йорданов, Кирил Добрев и Андон Андонов и колегите им от 41-то НС Пламен Русев и Нели Калнева са сред номинираните кандидати за народни представители в старозагорската листа на ГЕРБ за предсрочните парламентарни избори.
На общинското събрание на партията тази вечер бяха издигнати 18 кандидати. Сред тях са още членовете на младежката организация Ивелина Илиева и Радостин Танев, общинските съветници на ГЕРБ в Стара Загора Манoил Манев, Гочо Карагьозов, Дарина Гайдарова, Мариaна Кръстева и Диан Димитров. Останалите номинирани са д-р Даниел Вълчев, Теодора Крумова, Добрин Янков, Мариян Димитров и екскандидатът за евродепутат Ангел Филипов. Номинираният адвокат Таньо Брайков си направи отвод и така останаха 17 имена.
На събранието освен кметът на Стара Загора и областен председател на ПП ГЕРБ Живко Тодоров, присъстваха оше председателят на Общински съвет и председател на общинската организация на партията в Стара Загора Емил Христов, а също и Николай Диков, избран преди седмица в НИС на МГЕРБ. Христов и Диков не са в листата на кандидати за народни представители, защото са предпочели да се съсредоточат върху ангажиментите си в Стара Загора.
В Казанлък сред номинираните от казанлъшката общинска организация на ГЕРБ са Лиляна Павлова – водач на листата в Стара Загора на миналите парламентарни избори, настоящият народен представител Аксения Тилева и Петко Карагитлиев – бивш зам.-областен управител на Стара Загора.
За сега имената на номинираните не са подредени в листата. Необходимо е избраните имена да бъдат утвърдени от страна на ИК на ГЕРБ.