Борисов: ГЕРБ единствени са готови да върнат репутацията на България

В Стара Загора лидерът на партията заяви, че няма неразсипани сектори и министерства след управлението на БСП и ДПС

Наследството след едногодишното управление на БСП и СПС ще го усетят още служебното правителство. Те разсипаха държавата. Не съм допускал, че ще паднат толкова ниско - няма сектор или министерство, които да не са разсипани. Това каза в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с представители на младежката организация на партията.

Нямате представа какъв батак е в Агенция "Пътна инфраструктура", допълни Борисов. В енергетиката пък са решили да платят 50 млн. на китайците, при липси от 3 млдр., каза още той.
Борисов подчерта, че единствено ГЕРБ имат експертния потенциал да изправи държавата и да върне репутацията й в Европа. Прироритет на партията, ако стане отново управляваща, ще бъдат всички сектори, защото всички са важни, но ГЕРБ ще трябва да се съсредоточи върху 3-4.
По отношение на еврофондовете, Бойко Борисов каза, че ще направят всичко възможно да бъдат пуснати и попита риторично защо чак сега ДПС се сещат да искат борд за еврофондовете.
Едногодишният период в опозиция лидерът на ГЕРБ определи като златно време, пречистващо за партията.

По отношение на младите хора, Борисов подчерта, че очаква от тях активност. По думите му, това е рядък шанс на 25-годишните да станат министри, заместник-министри, областни управители, кметове и посочи като добър пример старозагорският кмет Живко Тодоров.

Запитан дали подкрепя предстоящото събаряне на незаконните ромски къщи в кв. Лозенец в Стара Загора, планирано за този понеделник, Борисов обясни, че законът трябва да е еднакъв за всички. Щом са незаконни тези постройки, трябва да бъдат съборени, каза още той и даде пример: "Ако аз поискам да си построя къщичка пред Верея, ще ми я съборите!". Той изрази удовлетворение, че по казуса са единни и се подкрепят общинско ръководство, общински съвет и областен управител и подкрепя акцията.

В Стара Загора днес лидерът на ГЕРБ представи новият председател на  НИС на МГЕРБ - Георг Георгиев, който заема мястото на Моника Панайотова.