ВМРО и България без цензура се разделят?

ВМРО взима окончателно решение на заседание утре

Коалицията между ВМРО и „България без цензура“ може да се разтури и на предстоящите предсрочни парламентарни избори двете партии да не участват като партньори.
На изборите за Европейски парламент те се явиха заедно и за евродепутати бяха избрани лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков и зам.-председателят на ВМРО – БНД Ангел Джамбазки.

За възможна радяла между двете политически формации и прекратяване на коалиционните отношения говорят няколко събития от последните дни.

ВМРО са получили покана от Националния фронт за спасение на България за съвместно участие в парламентарните избори и предстои да отговорят.

Пред Bulgariautre.bg съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов каза, че на последното заседание на партията, проведено на 18 юли в Карлово,  е взето решение да бъде отправено запитване към ВМРО дали ще се присъединят към една бъдеща коалиция с НФСБ за участие в предстоящите избори. В понеделник  тази седмица предложението е отправено официално в писмен вид към партия ВМРО и сега се чака отговор.

В същото време НФСБ отхвърлиха предложението на „България без цензура“  за коалиция с тях. „Категоричното решение на НФСБ,  на координаторите по места, на членовете на Политическия съвет на партията и на партиите около НФСБ, обединени  в Партиотичиня фронт, е че няма да участваме в коалиция с ББЦ“, посочи Валери Симеонов.

Същевременно регионалните структури на „България без цензура“  изразиха становища, че настояват за самостоятелно участие в предстоящите избори, без ВМРО. С такива декларации излязоха структурите в София, Стара Загора, Ямбол, Силистра, Пазарджик, Кърджали, Габрово, Велико Търново, Сливен, Монтана, Видин, Перник.

Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО заяви, че окончателно решение партията ще вземе на заседание утре. Ще бъдат обсъдени и предложението на НФСБ и позицията на ББЦ.Следващите действия на ВМРО ще са ясни утре, посочи Джамбазки.