Ветеринарите от Добричко - готови за протест

Лекарите настояват, условията които им поставя агенцията да се предоговорят

Ветеринарите от областта подкрепят колегите си в протестите им срещу опитите на Областните дирекции по безопасност на храните да изземат функциите им.

Днес, председателят на Областната колегия на Български ветеринарен съюз д-р Димитър Димитров ще внесе писмо до местната дирекция, в което се заявява категоричното несъгласие на ветеринарите с условията, които им поставя агенцията, по отношение на сключване на договори с коефициенти на редукция и тарифи, съобщи ИА Добруджа.

Според д-р Димитров, от агенцията се опитват да извиват ръцете на специалистите. До 23 юли трябва да се подпишем под тарифа, според която се налага да работим на по-ниски цени или в противен случай държавната профилактика ще се извършва от агенцията.

Недопустимо е, след като 7 месеца не бе приета Държавна профилактична програма, сега да ни налагат срокове. Условията са описани в писмото на БАБХ с дата 16 юли, което трябва да бъде подписано до 23 юли. Ние искаме условията да се предоговорят, коментира д-р Димитров.

Агенцията по безопасност на храните има контролиращи функции по отношение на ветеринарната дейност. В случай, че тя извършва държавната профилактика, кой ще упражнява контрол, пита още д-р Димитров.

Ветеринарите от областта имат готовност да протестират през следващата седмица.