Над 130 български гласа подгряват Андреа Бочели в София

Световноизвестният тенор ще излезе пред българските фенове на 31 август

Над 70 оркестранти и 60 певци ще участват в грандиозното шоу на Андреа Бочели в София, съобщават организаторите на събитието.

Концертът на легендарната звезда ще се състои на 31 август от 19:30 часа на стадион "Българска армия". Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио ще партнират на италианския тенор, като това ще бъде и първата изява на двата състава на стадион.

Освен тях, другите българи, които ще се включат в грандиозния спектакъл, са сопраното Светла Василева и Магдалена Калчева, част от китарното дуо CARisMA.

Под диригентството на италианския маестро Марчело Рота, с когото Бочели работи от 18 години насам, българските музиканти ще представят атрактивна програма, подготвена специално за родната публика.

В нея са включени някои от най-популярните оперни откъси и песни от репертоара на Андреа Бочели: сцени с хор из оперите "Трубадур" и "Травиата" от Верди, песни от албумите Incanto ("Mamma"), Passione ("La Vie En Rose"), Sentimento ("Aranjuez Con Tu Amor") и Vivere ("Canto Della Terra"). Маестро Бочели обещава да изпълни и най-големите си хитове, спомняйки си топлия прием на българската публика от предишния си концерт у нас.

Ще прозвучат още пиеси от Хоакин Родриго, Астор Пиацола и други автори.