За всяка кръвна група си има чай

Вижте, кой е най-подходящият чай за вас

Според много научни изследвания кръвната група е тясно свързана с храната.

За всяка от групите съществуват храни, които могат да намалят жизнената дейност на човек и такива, които могат да я увеличат. По същия начин, според кръвната група, може да се определи и какъв чай трябва да пие всеки от нас.

 Ако сте кръвна група АB, то вероятно вие сте изключително интуитивни и сте от хората, които не са склонни към стрес, за разлика от останалите кръвни групи. Обикновено хората с кръвна група АB имат и намалено либидо, пише Gotvach.bg.

За мъжете се препоръчва да пият чай-смес от мента и коприва. Чудесен избор за всички представители на тази кръвна група са сандалово дърво, божур, зелен чай и мента. Особено подходяща е комбинацията между мента и зелен чай.

 Ако сте кръвна група B, то вашият организъм е склонен да се разболява от автоимунни заболявания, летаргични сте, имате проблеми със съня. За вас е характерен бавният метаболизъм. Като цяло хората с кръвна група B имат устойчива храносмилателна система, но пък слаба защита от бактерии, най-вече от бактерията ешерихия коли.

Препоръчително е да пиете чай от червена боровинка, зеленият чай също е подходящ за вас. Много полезна е и комбинацията между маточина и градински чай (салвия).

 Онези, които имат кръвна група А, са изключително емоционални и лесно поддаващи се на стресови ситуации. Заради това повечето от тях имат високи нива на кортизол (това е хормонът на стреса).

Растителната храна е изключително полезна за тези хора, а за да победят стреса, добре е да се отдадат на йога и медитация. Чайовете, които се препоръчват като най-подходящи, са смес от невен и мащерка или зелен чай и жасмин. Отварата само от жасмин също е подходяща.

 Нулева кръвна група - похапването на месо е от изключително значение за всички, които са кръвна група нулева. Това, което не е добре да консумират често, са глутенът и млякото. Тези хора умеят да се предпазват от стреса, но за съжаление често страдат от киселини в стомаха. Препоръчваният чай за хората от тази кръвна група е от женшен, мате, зелен чай и джинджифил.