Низар ще проходи

Изписват иракчанина днес

31-годишният иракчанин Низар Сихи, на който добродетелни граждани помогнаха да се възстанови от двукратно счупване на крака на едно и също място, ще бъде изписан от болницата днес. Първият инцидент е станал през 2013г., когато скинари го пребиват и осакатяват. Второто счупване се случва по-късно, в бежански лагер, където поради неуспешно възстановяване, е паднал и се е наранил наново.
На мъжа протегнаха ръка от групата "Приятели на бежанците Стара Загора" и по-специално доброволецът Теньо Арабаджиев. Сихи бе опериран със събрани от близо 45 души средства за лечение и рехабилитация. Ортопедичният консуматив, който е бил имплантиран, е на стойност 800 лв. Преценката да бъде поставена пластина, а не пирон, е на главния лекар, според когото това е нямало как да стане ясно по-рано от деня на самата операция. Функциите на пластината ще позволят максималното възстановяване на Низар, според лекарите.
Доброволците съобщават, че от събраните средства остава сума, която ще бъде използвана за необходимите консумативи, свързани с престоя му в болницата, както и за пълното възстановяване на Низар. Днес той ще бъде преместен в отделение за рехабилитация.