Проучват икономиката на Старозагорски регион

Специалисти ще анализират конкурентните предимства, проблемите и перспективите за бизнеса в региона

Търговско-промишлена палата - Стара Загора започва проучване за икономиката на Старозагорския регион и анализ на конкурентните предимства, проблемите и перспективите за бизнеса в региона.

По инициатива на Регионален академичен център Стара Загора, в партньорство с Българска академия на науките, Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Тракийски университет, Агенция за регионално икономическо развитие и други регионални организации и експерти се разработва проект: Икономиката на Старозагорски регион - ограничители, конкурентни предимства, перспективи.
За целта местните бизнесмени и предприемачи е необходимо да попълнят анкета, като целта й е с помощта на националния и регионалния научен потенциал, да се направи актуален анализ на икономиката на Старозагорски регион, да се откроят потенциалите и ограничителите за икономическо развитие и да се набележат мерки за насърчаването му и подобряване на бизнес средата в региона. Проучването ще бъде представено пред местни, регионални и национални институции. Резултатите ще бъдат полезни за инвеститорите в региона, а също и за фирменото планиране както на големите, така и на малките и средните предприятия. Разработката е пилотна в рамките на Националната академична мрежа и резултатите от нея ще бъдат докладвани на форум в Стара Загора през декември 2014 г. С този форум завършва националният цикъл от събития, посветени на 145-годишнината от създаването на БАН.
С попълване на анкетата ще бъде подпомогнато изпълнението на целите на проекта. Той не е финансиран по национални и европейски програми и разчита на активността и съпричастността на деловите среди от региона.
Анкетата е поместена на интернет-страницата на ТПП Стара Загора.