Флаговата сигнализация на плажа – в сайта на общината!

Бургазлия даде идеята на кмета Димитър Николов, той я прие

Информация за флаговата сигнализация на Централния плаж в Бургас вече е качена в сайта на общината. Така всички жители и гости на града ще могат да се информират дали морето става за къпане или пък има забрана за влизане.

Местните власти всеки ден ще обявяват какъв флаг е вдигнат на плажа, а ако има промяна информацията ще бъде актуализирана. Полезна идея е на бургазлията Добрил Янев. Бургазлията изпратил предложението на кмета Димитър Николов по електронна поща. Градоначалникът го харесал и наредил незабавно да се изпълни.
В писмото си до кмета, Добрил Янев написал: "Уважаеми господин кмете, обръщам се към Вас с едно предложение, доста лесно изпълнимо и същевременно изключително полезно за жителите и гостите на града през летния сезон. Състои се в следното - на сайта на общината (някъде в горната част) да бъде вграден банер, който да отразява актуалното състояние на спасителския флаг на плажа. Ще се съгласите, че много хора отиват там преди всичко заради удоволствието от морето и по този начин ще им бъдат спестени неприятните емоции и изгубеното време да пристигнат напразно, за да видят червен флаг."
По нареждане на кмета този банер вече е факт. Всеки бургазлия или гост на града може да го види при отваряне на сайта www.burgas.bg и да се информира за положението на плажа. Информацията се актуализира постоянно чрез връзка със спасителите.
"Благодаря на господин Янев и на всички активни бургазлии, че не оставят цялата работа на Общината, че искат да се модернизираме и помагат с идеите си това да се случва по-бързо", каза кметът Николов.