„Мадам Бътерфлай“ ще открие „Сцена на вековете“

Велико Търново се превръща в притегателен център на почитателите на операта

Тази вечер е официалното откриване на седмото издание на летния оперен фестивал „Сцена на вековете“.

Точно в 21:00 часа на открито в средновековната крепост Царевец започва представление по произведението на Джакомо Пучини – „Мадам Бътърфлай“.
Знаменитата италианска творба ще бъде представена от Софийската опера. Любителите на класическото изскуство ще се потопят в японската атмосфера чрез специални мултимедийни ефекти. В ролите ще влязат: Цветана Бандоловска, Силвана Пръвчева, Николай Павлов, Иван Момиров, Оана Андра, Владимир Петров, Антон Радев, Петър Бучков и други. Режисьор е Пламен Катралов.

Утре вечер отново ще бъде изиграно представлението по операта „Мадам Бътърфлай“ но в главната роля (японската гейша Чо Чо Сан) ще бъде поверена на Йоана Железчева.
На 5 август Софийската опера ще представи балета „Жизел“. Творбата е дело на Адолф Адам. В две действия ще бъде разказана трагичната история за любовен триъгълник на трима млади живеещи в малко селце в Германия.

„Зорба гъркът“ пък е балета на който публиката ще се наслади на 6 август. Това представление е мега шоу в две действия и 22 картини. Играно в 33 страни и предизвикатело огромен интерес в 3 милиона зрители, които са го посетили.

Последните две вечери 9 и 10 август ще бъде изпълнена операта „Селска чест“ от Пиетро Маскани. В нея ще участват: Радостина Николаева, Костадин Андреев, Румяна Петрова, Веселин Михайло, Илия Илиев, Александър Георгиев, Кирил Стоянов, Мирослав Андреев и други. Диригент ще бъде Велизар Генчев.