​Остава бедствено положението в някои части на страната след обилните валежи

Затворен е пътят Мизия – Войводино

Щетите по инфраструктурата, селското стопанство и жилищните постройки предстои да бъдат изяснени. Следят се нивата на язовирите и реките в Централна и Западна България, които се повишиха значително заради поройния дъжд, предаде БНТ. В Пловдивско продължава да е в сила бедственото положение за седем от селата на община Родопи.

Поредна безсънна нощ преживяха жителите на редица села във Врачанско.

Река Скът е заляла село Крушовица и са пострадали над 100 къщи в селото, водата минава през дворовете на хората, щетите са огромни.  Според кметът на селото щетите ще са милиони левове.

В село Нивянин хората също бедстват. Второ денонощие в селото десетки къщи все още са под вода, а пороят продължава да тече по улиците.

В най-пострадалото село в община Борован хората изкараха втора нощ в шок и ужас. Те разказаха, че са били предупредени за ново наводнение, но за щастие до ескалация на бедствието не се е стигнало.

По данни от общината с селото има над 30 разрушени от водната стихия постройки.

По спешност общината в Борован достави помпи за отводняване.

Сега в наводнените райони се задава ново бедствие – появиха се рояци от комари и има опасност от епидемии, заради издавените домашни животни и птици.

Критични точки остават  Мизия, село Крушовица, Нивянин, затворен е и пътят Мизия-Войводино, пътят Враца-Козлодуй няма да бъде затворен засега,  това би откъснало АЕЦ Козодуй напълно.