Осъдиха адвоката на Кирил Рашков за клевета

Юристът заявил, че Веселин Христов, вуйчото на убития в Катуница Ангел, е подпалил бившата консервна фабрика на ромския барон

Старозагорският съд е потвърдил решението на Районен съд Асеновград, с което адвокатът на Цар Киро, Васил Марков, е осъден за клевета. Преди време юристът заяви публично пред медии, че вуйчото на убития в Катуница Ангел - Веселин Христов, е подпалил бившата консервна фабрика на ромския барон в селото, пише БЛИЦ.

Разследването не доказа съпричастност на Христов към престъплението, а за да докаже, че е невинен, соченият за враг номер едно на Цар Киро, се подложи на дететкор на лъжата и го издържа. Палежът на собствеността на Кирил Рашков стана на 8 март 2012 година. 

Адвокат Васил Марков обжалва присъдата си в Окръжен съд Пловдив, но поиска отвод на целия съдебен състав, защото магистратите били предубедени. Така делото отиде в Окръжен съд Стара Загора, което потвърди решението на първата инстанция. Адвокатът трябва да плати 1500 лева глоба на държавата и 2000 лева обезщетение на Веселин Христов за нанесени неимуществени щети.
Междувременно Цар Киро, който се сдоби с три обвинения за пренос и държане на живак и за намерени в дома му исторически ценности, е в ареста. Адвокатите му заявиха, че се нуждае спешно от престой в болницата заради влошено здравословно състояние, но Апелативният съд в Пловдив отсече, че Рашков може да пребивава в килията.