Внимание! Смъртоносно мъртво вълнение по южните плажове!

Не влизайте в морето при червен флаг, дори и да няма вълни



Смъртоносно мъртво вълнение с огромна сила дебне туристите в морето. Всички южни плажове са опасни, предупредиха спасители от бургаския плаж. На повечето ивици са вдигнати червени флагове, което означава, че къпането е строго забранено. Никой от туристите обаче не се съобразява с флаговата сигнализация и разпорежданията на спасителите. Гардовете на плажа бият тревога, че влизането в морето е изключително опасно.
Мъртвото вълнение сега е в пика си. От Илинден нататък се появяват силни подводни течения, които теглят със страшна сила навътре.
Попадне ли човек в мъртвата им хватка, трудно може да се спаси. Затова е най-добре да не влизаме в морето, дори и видимо да не се забелязват вълни.
Спасителите съветват, ако попаднем в мъртво вълнение да не изпадаме в паника. „Не се опитвайте да плувате и да се придвижвате към брега. Най-доброто, което можете да направите е да се отпуснете върху вълните и съвсем бавно да опитате да плувате на повърхността. Ако наблизо има хора, викайте за помощ”, съветват спасителите.