Втори европроект в Гълъбово чрез местна инициативна група

Двама земеделци вече усвояват средства за дейността си

Директорът на местната инициативна група в Гълъбово Вилияна Вичева съобщи, че вече е започнало изпълнението на втори Европроект. Тя очаква да напреднат с дейността си и останалите фирми, с които има сключени договори.
Напредък по своя проект има 24 годишният Живко Георгиев от Гълъбово, който вече е закупил част от необходимата му нова техника за дооборудване на автосервиза му. Размерът на безвъзмездната финансова помощ на проекти по мярка 312, какъвто е този на г-н Георгиев е в размер на 70 %.
Г-жа Вичева информира, че от тук нататък работата на екипа на „МИГ Гълъбово 2011” е контрол по изпълнението на проектите.
Освен първият изцяло изпълнен проект на земеделеца от Медникарово на стойност 330 хил. лева, се очаква започване изпълнението на проекта на друг земеделец. В начална процедура по изпълнението на проектите си са още Община Гълъбово за ремонт на 3 детски площадки, читалището в село Мъдрец и козметичен салон в Гълъбово, чиято безвъзмездната финансова помощ ще е в размер на близо 40 хил. лева.