Валя Балканска и Васил Михайлов пристигат за "Богородична стъпка"

Тракийският събор ще събере 3500 артисти и още толкова публика през идващия уикенд

Васил Михайлов ще бъде гост на деветото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка", който ще се проведе на 9 и 10 август край Стара Загора.

Популярният актьор и почетен гражданин на Стара Загора ще участва в концерта, посветен на 170-годишнината от рождението на Капитан Петко войвода. Това съобщиха организаторите на събора, Община Стара Загора.

Традиционният форум ще събере в едноименната местност на Старозагорските минерални бани над 3 500 певци, танцьори и инструменталисти, както и близо още толкова публика.
В юбилейния концерт, който ще се състои на 9 август от 18.30 часа, след края на програмата от първия ден на събора, на сцената ще излезе и Валя Балканска. Феноменалната певица ще изпее някои от най-популярните родопски песни за своите почитатели – участници и гости на събитието.

В събота вечер под откритото небе на Старозагорските минерални бани ще се представят и гости от руския град Самара – Народен вокален хор „Вера". Водещ ще бъде актьорът Ивелин Керанов.

След края на юбилейния концерт, от 20.30 часа присъстващите ще могат да се докоснат до „Магията на огъня" – художествена интерпретация на нестинарски танц. За изкушената публика организаторите дори са предвидили късни автобуси, които ще тръгнат от курорта след края на спектакъла в 22.00 часа.

Освен Община Стара Загора, в подготовката на на събора, който с всяка изминала година става все по-популярен, се включват Съюзът на Тракийските дружества в България, Тракийско дружество „Одринска епопея", кметството и читалището в Старозагорски минерални бани и Обществото за фолклор със съдействието на Министерството на културата.