Дами, какво криете под банските?

Интересни факти за интимните прически

В първата половина на миналия век жените се радвали на това, с което природата ги е надарила. Естествените храсти на хълма на Афродита били норма. Изключение прави Мерилин Монро. Говори се, че за да се чувства истинска блондинка, тя изрусявала космите си не само на главата. Децата на цветята – хипитата, също се застъпват към естествеността във всички й форми.

През 90-те години на миналия век обаче тенденцията към минимализъм в бикини зоната става явна. Женското бельо се смалява до почти условни триъгълници с връзки, от които да стърчи нещо би било непревлекателно. От 1994 г. бразилската епилация – пълно обезкосмяване с восък, е на върха. Актрисата Сара Джесика Паркър от “Секса и града” се епилира напълно в една от сериите на хитовия филм и наложи твърдението – отсъствието на окосмяване по интимните части е модерно, пикантно и секси.

Половината от тези, които са подвластни на модните тенденции в интимните прически, твърдят, че чувствителността им по време на полов акт е повишена, а удоволствието от оралния секс – значително по-голямо.

Най-популярна в интимните прически за лятото си остава т.нар. бразилска (холивудска) маска - или добре познатото ни пълно обезкосмяване. Ако смятате, че вече е доста поостаряла практика, то професионалистите препоръчват да оставите малък тесен участък от бикини зоната, така, че да се получи тънка линия, по известна като бразилска лента. Това е и една от най-разпространените прически в световен мащаб, като не бива да забравяте, че с нея едва ли ще изненадате любимия си.

Напоследък най-актуална и интригуваща се оказва модата на буквите. Тя е доста по-енергоемка и болезнена, а и висенето в салона е значително по-дълготрайно, но за сметка на това половинката ви ще е главозамаяна. Представете си - сваляте бельото си и той вижда неговата буквичка там, долу. Това си е направо билет към удоволствието. Истина е и обаче, че ако обекта на желанията ви се казва Юлиан или Жоро то мисията с буквичките е по-скоро немислима, но не се отчайвайте - имате възможност да изберете между звездичка, сърчице, малък препинателен знак или пък тропически плод. А пък ако представата ви за бикини прическа не се връзва с нищо досега изброено, можете и сама да измислите какво би ви „стояло” най-добре.

На първо място никога не си правете хоризонтална интимна подстрижка, ако сте по-широка в ханша, защото рискувате да увеличите оптично талията си, което все пак не е търсеният ефект. За по-пищните дами най-подходящи са прическите с вертикална насоченост като бразилската лента или „препинателните” модели като въпросителен знак или пък удивителен.

Ако пък можете да се похвалите с идеални мерки, получавате зелена светлина във всякакви експерименти. При желание дори може да изпишете пълното име на гаджето си, стига то да не се казва Харалампи, защото едва ли ви се иска интимната ви прическа да се подава изпод банските.

Друг съвет, който не бива да пренебрегвате е да не се излагате на слънце или на солариум непосредствено след интимната ви подстрижка, защото ще навредите на и без това доста чувствителната и предварително раздразнена си кожа.

Модерните мъже също все по-често прибягват до професионални услуги в почистването на „растителността” си. Въпреки, че мачовците рядко си признават, около 65 % от тях щателно почистват поне една област от тялото си, а цели 20 на 100 се обезкосмяват от главата до петите. Е, значи шансът да срещнете идеално обезкосмен и добре поддържан мъж е едно на пет, но все пак не се отчайвайте.

По-находчивите мъжаги вече дори имат своята мода в интимните прически. Слуховете са, че имало и такива специални подстрижки, които зрително увеличавали размера на мъжкото достойнство. Въпреки това най-популярни сред кавалерите били фризурите тип правоъгълник и ромб. Засега дамите оставаме в очакване да видим и своето име изписано изпод боксерките, но все пак със сигурност бихме били доволни и на вариант в стил холивудска маска.

И все пак всичко е във ваши ръце. Стрелки, сърчица, букви и всякакви знаци очакват да бъдат “изрисувани” на онова допустимо само до любимия човек място. Ако сте си купили най-страхотните бикини за морето и сте реинвестирали и последните си спестявания в нова уникална плажна чанта и скъпарски сандали, то би било кощунство да не вложите скромна сума и в интимната си прическа.

Източник: интернет