Общинският съвет в Казанлък спешно разпродава имоти

Свиква извънредна сесия, покрива дълг от милиони

Общинските съветници на Казанлък се събират на извънредно заседание утре, за да решат кои от общинските имоти да бъдат предложени за продажба. Мярката се налага, за да се покрие дълга на общината от  3,3 млн. лв на частна фирма.

 Преди няколко дни влезе в сила  арбитражно решение,  което  задължава общината да изплати сумата на старозагорската фирма „Тракия Трейд”.  Предложението е за пет имота – четири от тях се намират на територията на Казанлък и един в село Дунавци, съобщава агенция Фокус.

„Продажбите са публикувани на сайта на Община Казанлък и всеки който иска, може да ги види, в медиите те вече придобиха известност. Опитваме се да привлечем внимание и да ги продадем в най-кратък срок. Част от имотите са наистина атрактивни, цените не са завишавани, те са реални, за да можем в най-кратък срок да постигнем реални продажби ”, коментира председателят на Общинския съвет Николай Златанов.

Общата стойност на предложените имоти е 820 хил.лв. Единият от тях се намира на ул. „Стара планина” до ОУ „Н. Вапцаров” в западната част на града и е на стойност 250 хил.лв. За продажба се предлага и един апартамент в центъра на Казанлък на бул. „Розова долина” на стойност 45 хил.лв. Продава се и бившата Здравна служба в Дунавци, както и магазинни клетки, намиращи се от източната страна на един от централните градски хотели, които са построени на общински терен. За продажба е предложена и сградата на бившето помощно училище в Казанлък „Димитър Андреев”.