Три начина, по които може да изпратите анонимен имейл

Едно търсене в Google и можете да проследите целия си живот

В ранните дни на интернет, всеки можеше да бъде анонимен. Естествено, това предизвика редици проблеми със злобни хора, които съсипваха онлайн дискусиите и изпращаха злонамерени имейли, пише digital.bg.

 

 Така че много хора започнаха да призовават за по-малко анонимност в мрежата и това се случи. В наши дни, анонимността е почти невъзможна. Рекламодателите ви проследяват. Правителството ви подслушва. Вие имате акаунти във Facebook и други социални сайтове, които са обвързани с имейл адрес. А вашият имейл адрес е свързан с профила на вашия доставчик на интернет. Информацията за вас е навсякъде.

 

Едно бързо търсене в Google и хората могат да проследят целия ви живот. Така че, анонимността си е отишла, но с това за съжаление не отмина проблемът със злонамерените хора. И все пак, анонимността е невъзможна дори и днес.

 

 В действителност, ако искате да изпратите анонимен имейл или съобщение, това е напълно възможно. Ето три начина, по който може да изпратите анонимен имейл според CIO:

 

1. Използвайте обичайна имейл услуга

 

Едно от най-големите предимства на безплатните услуги за електронна поща е, че можете да имате колкото си искате акаунти. Ако искате да си създадете нов профил, който да не съдържа никаква информация за вас, може да го направите само за няколко минути. Друг вариант е Hushmail. Услугата криптира вашата комуникация по електронната поща и освен това не съхранява вашата информация онлайн. Създаване на един имейл адрес, който няма връзка с вас, а е случаен низ от букви и цифри е вероятно добър вариант за изпращане на анонимни имейли, но вашата самоличност може да бъде проследена. Доставчикът на имейл услугата може да свърже вашия IP адрес с други профил, ако имате такива. Можете да използвате прокси услуга, за да прикриете следите си, но това просто прави нещата малко по-трудни, а не невъзможни.

 

 2. Анонимен имейл доставчик

 

Съществуват няколко услуги, които ви позволяват да изпращате и получавате електронна поща, без да давате никаква лична информация. MailDrop и Mailinator са страхотни услуги ако искате да се отървете от спама или може да ги използвате при регистрация в някой сайт. За изпращане на имейли проверете AnonEmail. Трябва само да въведете имейл адреса на получателя, темата и самото съобщение и AnonEmail ще свърши останалото. Не е нужно да давате никаква информация за вас. С AnonEmail обаче не може да изпращате прикачени файлове.

 

 3. Чрез римейлър

 

Можете да срещнете термина „римейлър“ („remailers“), когато търсите в интернет за начини за изпращане на анонимни имейли. Това е най-сигурния и мощен начин за изпращане на анонимни имейли, но и най-сложния. Като цяло идеята е следната изпращате електронно писмо до анонимен римейлър и след това му казвате къде да отиде. Повечето потребители обаче не могат да се справят и по тази причина това е един рядко използван начин. Така че споменаването на този метод е повече за информация отколкото като инструктаж. Има различни видове анонимни римейлъри: pseudonymous, cypherpunk (Type I), mixmaster (Type II) и mixminion (Type III).

  Pseudonymous е това, което много онлайн класифицирани услуги използвате, за да заменят вашия имейл адрес, с някой случаен. По този начин лицето, с което се свързвате не знае истинския ви адрес, но все още може да ви изпраща съобщения. Разбира се, сайтът, който използвате знае адреса ви, така че не сте чак толкова анонимни.

 Cypherpunk изважда вашият имейл адрес от съобщението, преди то да бъде изпратено. Въпреки това, трябва да се криптира съобщението преди да го изпратите.

 Mixmaster изважда не само вашият имейл адрес от съобщението, но и препраща няколко пъти съобщението така че никой да не може да го проследи.

 Mixminion е супер версия на Mixmaster и дава възможност за връщане на отговори и предлага други функции характерни за имейл услугите.