Вуцов: Несериозно е да ни глобяват с 5000 лв. заради трима, които чоплят семки

Вече не се притеснявам за състава, новите футболисти са класни играчи, заяви треньорът на Ботев

Старши треньорът на Ботев Пловдив Велислав Вуцов реагира много остро на наложената глоба от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз на „канарчетата” от 5000 лева. Тя беше наложена заради неспазване разпорежданията на делегата за феновете на тима, които са били повече от допустимото на съответната трибуна на мача с Черно море.

Той определи санкцията, която е и най-тежката от наложените на останалите клубове, като „тотално несправедлива и жестока”.

„През изминалата седмица най-лошото, което ни се случи, е тази глоба от 5000 лева. Ако делегатът беше споделил, беше ни информирал, че има повече хора на съоръжението, ние щяхме да реагираме. Несериозно е за трима, които чоплят семки, да се налага такава глоба. В мача на Литекс имаше хвърлена бутилка по играч, а глобата е 1000 лева. По-добре да си пуснем билетите и после да си платим глобата. Несериозно е това. Това е моето мнение с риск пак да стана лошия, кривия…

Почвам да си го мисля, че има нещо срещу нашия клуб. Нямаме право да обжалваме”, каза той на пресконференцията преди мача с Литекс от четвъртия кръг на А група.

Вуцов каза, че познава много добре отбора от Ловеч и подчерта, че е гледал мача им с Берое три пъти. Той добави, че двубоят за Суперкупата не е по-важен от срещата с „оранжевите”. „Литекс е добър балансрина отбор.

Три пъти гледах мача им с Берое, познавам ги много добре. Дано да изпълним тактическите си задачи както беше срещу Черно море. Там са и Менди и Косоко, двамата най-добри за ЦСКА от миналия сезон. Тяхното желание е голямо, имат амбиции, но и нашето също.“

„При всяко положение победата над Черно море е важна нас. Изиграхме добър мач и настроението на момчетата е добре, те разбраха, че могат да играят много по-добре. Няма да говоря за качествата на играта, докато не покажем истинското си лице. Важното е че има хъс, желание в отбора. Трябва да играем с по-голямо самочувствие, да печелим точки. Постарахме се да работим на малко по-високи обороти тези дни.

С риск да изглеждаме малко по-тежки, решихме да действаме така. Всички играчи се стараха, всеки работи здраво. По-опитните исках  да получат почивка, но те отказаха и тренираха. Лъчо (Балтанов) и (Алекс)Колев са картотекирани, дали ще играят ще решим.

Имаме двама на проби от чужбина, за тях ще преценяваме до събота, когато им свършват тренировките. Най-хубавото от седмицата е декларацията на нашия собственик, това показва, че връзката собственик – клуб – фенове е желязна”, добави треньорът на „жълто-черните”.

„Вече не се притеснявам за състава. Новите футболисти са класни играчи. Обнадежден съм от качествата им. Закъсваме с централните защитници. При всяко положение трябва да намерим солиден футболист отзад. За добър нападател не трябва да се говори поне 5 години. Тези, които искат да си тръгнат, при добри оферти, нямаме право да ги спираме.

Днес ще говоря с Иршак, той е от малкото сред чужденците, които си заслужаваха парите. Дотук всичко е платено в клуба, затова съм много убеден на Лукин, който ми говореше, че главата му не е тук. Това наслагваше напрежение в съблекалнята и сред останалите.“