ГЕРБ Казанлък искат оставки заради дълговете на общината

Общински съветници призовават за конструктивни дебати при вземане на решения от Общинския съвет

Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет - Казанлък призоваха за оставките на Васил Самарски и Стефан Дамянов като представители на Общински съвет Казанлък.
В специална декларация представителите на ГЕРБ изказаха своето несъгласие с това да се водят безпринципни и фактически необусловени словесни битки на политическа основа, с цел предизборни облаги и създаване на изкуствено напрежение в работата на Общинския съвет. В тази връзка те призоваха за конструктивни дебати, основавайки се на факти и следвайки идеологията за обществен интерес при вземане на решения от Общинския съвет.
"В момента Община Казанлък е заложник на неблагоразумното управление в предишния мандат. Управление, което към днешна дата задължи общината с още 3 315 139, 71 лева. Двама души, начело на това управление, са основните участници в сключването на сделка, която от самото начало е била в противоречие с действащото законодателство. Вземането на Решение през 2006 г. и подписването на едни нищожен договор през 2007 г., днес обрича всички ни да плащаме сумата от 3 315 139, 71 лева. Сделката, която превърна казанлъчани в заложници на частни интереси, е продажбата на имота на бившата Инфекциозната болница – сделка, осъществена с участието и подписите и на двамата – единият като бивш кмет – Стефан Дамянов, а другият като бивш председател на Общинския съвет – Васил Самарски", се казва в декларацията.
Тези двама души и днес са общински съветници в Общински съвет - Казанлък. В тази връзка ние призоваваме лицата, пряко свързани със сделката между Община Казанлък и „Тракия трейд“ и положили собственоръчно подписите си за нейната реализация, ощетила Общината с 3 315 139, 71 лева, незабавно да подадат своите оставки като общински съветници. Според нас тези хора нямат моралното право да бъдат част от Общински съвет – Казанлък!", завършват призива си общинските съветници от Казанлък.