Самолет е кацнал аварийно в София

Няма сигнал за бомба

Няма информация да има сигнал за бомба на аерогара София. Преди 19.30 часа се е наложило аварийно кацане на самолет. Това обявиха от столичната полиция пред "Фокус".

Малко преди това агенцията съобщи, че самолет на авиокомпания "Търкиш еърлайнс" е отцепен на летище София. Има съмнения, че в него е поставено взривно устройство.

Най-вероятната причина за суматохата, която се е получила на аерогарата е заради аварийно кацналия самолет, коментират от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

По информация на БНР самолетът е кацнал аварийно заради открит на борда преносим компютър без собственик. В момента машината е обект на проверка от българските власти за сигурност на летището, а пътниците са евакуирани.

Самолетът е изпълнявал полет от белгийската столица Брюксел до Истанбул, но малко след като навлиза в българското въздушно пространство, на борда му е открит компютърът, който никой от пасажерите не е припознал като свой.

За момента от Министерството на вътрешните работи и сектор "Сигурност" на летището в София не дават информация.

От пресцентъра на летище София информират, че след извършените процедури по проверката не е установена заплаха за пътниците и полетът е продължил своя редовен маршрут към Истанбул.

По информация на летището другите самолети излитат безпрепятствено.
 

(обновена в 23:34)