Раднево става модерна община в услуга на гражданите и бизнеса

Приключва проект на общинската администрация

Община Раднево представи резултатите от приключващия в края на месеца проект, финансиран със средства от Оперативна програма „Административен капацитет” - „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики от общинска администрация Раднево”.

В рамките на деветте месеца на проекта са изготвени и приети от Общинския съвет местни стратегически документи, които ще действат през следващия програмен период. Това са Общинският план за развитие на община Раднево 2014 – 2020, Програмата за опазване на околната среда на Община Раднево за периода 2014 – 2020 г. и Правила за мониторинг, контрол и последваща оценка при изпълнението на политики от Община Раднево.
Извършени са Последваща оценка на Общински план за развитие на Община Раднево 2007-2013 г. и Предварителна оценка на Общински план за развитие на Община Раднево 2014 – 2020 г.
В процеса на реализация на проекта, Община Раднево се допита до обществеността в региона по отношение на стратегическите документи, които бяха разработени в рамките на проекта с включването на заинтересованите страни.
С изпълнението на проекта Община Раднево се утвърди като модерна администрация в услуга на гражданите и бизнеса, прилагаща съгласувани и ефективни политики за изпълнението на общностни цели.
Проектът „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики от общинска администрация Раднево” е финансиран по оперативна програма „Административен капацитет” и е на стойност 54 795,23 лв