АБВ влиза в предизборната надправера със силен отбор

България се нуждае от ясно, прозрачно и силно управление, заяви Георги Първанов

Със „силен отбор" АБВ тръгва към вота. Партията вече е готова с листите си и официално бяха представени част от водачите на брифинг в София.
Румен Петков и на тези избори няма да изневери на родния си Плевен. Ивайло Русчев е водач на листата в Търговище, Николина Чакърдъкова в Благоевград. Пламен Томов в Разград, Ивайло Калфин ще е водач на две листи - 25 МИР в София и Варна. Борислав Борисов ще е водач в 23 МИР София и в Пловдив, а генерал Михо Михов е Бургас и Ямбол.

АБВ има доста дълга скамейка и това не е резервната скамейка, имаме силен отбор, доволен е лидерът на партията Георги Първанов.

И на тези избори АБВ се явява в коалиция с партия "Либерали", Обединения блок на труда и федерация "Активно гражданско общество".

Стана ясно, че опоненти на формацията са големите партии.

Потвърди се, че лидерът на АБВ не е кандидат за депутат. Той е категоричен, че в листите са хора, които са правили и продължават да правят правилните неща.

От нас няма да чуете бъдеще несвършено време, обеща лидерът  Първанов. 

Нашата цел е да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент и следващото управление, каза още Георги Първанов.

Няма да си позволим да участваме в компроматни войни, ние сме за политическа култура, изтъкна той. Според него страната се нуждае от ясно, прозрачно и силно управление.

Лидерът на АБВ определи като недоразумение назначението на Ваньо Танов отново за шеф на Митниците.

Доста по-критичен относно назначенията беше Румен Петков. Назначаването на Ваньо Танов в Агенция "Митници" е абсурд, категоричен бе той. На 5 април 2012 година Танов два пъти е осъден от Варненския административен съд да плати глоба от по 11 000 лева за груби нарушения на закона за защита на личните данни.
Според него правилно е отстраняването на Георги Христозов от БЕХ, тъй като той е назначен там в противоречие със закона.
Сега обаче, смята Петков, трябва да се търси отговорност на тези, които са го назначили.
Той недоумява и от назначаването на правосъдния министър, който е изключен от адвокатския съвет. Това е абсурд в Европа, изтъкна Румен Петков и допълни: „Президентът излага себе си и излага България".

От АБВ одобряват предложеното от финансовия министър Румен Порожанов решение на казуса с КТБ. Според формацията трябва да се направи бърза и адекватна оценка на кредитния портфейл на КТБ и бързо тя да бъде оздравена спрямо родното и европейско законодателство.