Казанлъшката драма на Маша продължава

Църквата й предложила да се съберат с отец Цанко, той размишлявал

Историята на Мария от Казанлък, която остана на улицата с четирите си деца, защото църквата й взе жилището се задълбочава.

Маша, както е по-известна тя, е успяла да се срещне с дядо Галактион и да го помоли да подпишат договор за наем поне за една година, но й било отказано. По думите й, са й дали да разбере, че ще позволят да се прибере в дома си, само ако се съберат отново с бащата на децата й - отец Цанко. Пред Starazagora.utre.bg Маша разказа, че е ходила при бившия си мъж и го е помолила да се съберат, заради децата, но той отговорил, че ще си помисли без да каже до кога. Тя отрече отец Цанко да й е предлагал къщата си в с. Дунавци и за това е разбрала от медиите. На въпрос дали би отишла да живее там Мария отговори, че няма против, но наближава новата учебна година и пътните разноски за децата до училището в Казанлък, ще са й проблем.
Сега Маша живее у една казанлъшка жена, която я е подслонила само срещу заплащането на консумативите за ток и вода. До 20 август /идния петък/ тя трябва да изнесе мебелите от запечатаното жилище и няма къде да ги пренесе. Обърнала се е за съдействие и към общината, в лицето на кмета Галина Стоянова, но от там са й казали, че ще се опитат да разрешат проблема след отпускарския сезон. А дотогава Мария остава в пълна неяснота за близкото бъдеще на децата и себе си.
Маша разказа още, че не е плащала наем за църковното жилище, защото не е имала договор за живеене там, а и църквата не е претендирала и до днес за натрупаната сума.
"Справяме се някак ...децата са добре, голямата дъщеря започна работа като сервитьорка, за да помогне малко. Аз също търся работа и се надявам да започна скоро", допълни многодетната жена, останала без дом.
Starazagora.utre.bg ще продължи да следи живота на Маша и децата й с надеждата да се намери разрешение на големия й проблем.