Отец Цанко: Обичам децата си и не искам да останат на улицата

Другата гледна точка за семейната драма в Казанлък

"Обичам децата си и не искам да останат на улицата. Предложих им къщата си в с. Дунавци, но не пожелаха да идат там", разказва отец Цанко, съпругът на Мария Бошнакова, която църквата изхвърли на улицата заедно с четирите им деца преди броени дни.

По думите му, до тежката ситуация се е стигнало, защото апартаментът, който са обитавали, е собственост на църковното настоятелство на храма „Успение на Пресвета Богородица" и се дава само ако там живее свещеник. А отец Цанко е бил изгонен от жена си преди 3 години и от тогава живее в малка стаичка в църквата с дребни левчета, защото цялата си заплата давал за издръжката на децата.
Свещеникът разказа още, че е напуснал дома си, защото в семейството отношенията са станали нетърпими. Жена му е започнала да се отнася зле с него, да го пъди с думите "Махай се! Не те искам! Мразя те!". Според него вероятно Маша е настроила и децата срещу него, защото и те започнали да се държат зле с баща си. "Децата не ме зачитаха за човек, дори за животно", допълва отец Цанко. "Напуснах ги, защото стана нетърпимо, а аз съм и с болно сърце".
Отец Цанко разказва още, че от църковното настоятелство е разбрал, че жена му не е плащала почти две години символичния наем за жилището. Била е предупреждавана нееднократно през това време за дългове към църквата. "Мария не работи нищо, допълва свещеникът. Издържат я майка й и баща й, които й пращат пари. Тя взима и детските, и издръжката от мен - цялата ми заплата".
"Мъчно ми е за децата ... Владислав имаше рожден ден и ме изпъди, каза да се махам, не ми искал подаръка ...", разказва още отец Цанко. Той подчерта още веднъж, че предоставя дома си в с. Дунавци, но жена му отхвърлила предложението, защото не искала да става "селянка".
"Аз не се жалвам, защото обичам децата си", завършва разказа си отец Цанко.
За драмата в Казанлък вече ви разказахме. Можете да я прочетете тук!
Starazagora.utre.bg изпрати и запитване по електронната поща до Старозагорската митрополия за случая. При получаване на становище, своевременно ще ви го предоставим.