Румен Петков: В БСП атмосферата е отровена

Фактът, че някои от районите категорично отхвърлят предложените им водачи, показва каква е атмосферата в БСП

Отровената атмосфера в БСП ще продължи и по време на изборите. Това каза пред журналисти след внасяне на документите в ЦИК за регистрация за участие в предсрочните избори председателят на Предизборния щаб на Коалиция АБВ Румен Петков.

„Не бих искал да коментирам определените водачи на други политически партии. Засега само БСП са направили такава заявка, но на вчерашното заседание на техния съвет показаха много скандали и негативни емоции. От една страна не се предлага нищо ново, а от друга – се предлагат доста спорни решения”, коментира Петков.

По думите му, фактът, че някои от районите категорично отхвърлят предложените им водачи, показва каква е атмосферата в БСП, която отровена атмосфера ще продължи и по време на изборите.

„Аз не изключвам в някои от районите откатът на силово наложените водачи да доведе до натравяне на кампания и затова, пак казвам, Коалиция АБВ е решение на проблема в ляво-центристкото пространство и се надявам, че разумните хора ще направят този избор, защото той е полезен и за левицата, и за социалната политика, и за България”, допълни Петков.

„Имаме много ясно откроени политически послания. Имаме силни структури в цялата страна, така че имаме силно убедително представителство в резултата на добрата организация и на представяне на политика, в това число и на местни акценти в предизборната кампания. Част от социолозите от сферата на науката прехвърлиха социологията в сферата на услугите и то на дребните услуги”, категоричен е Румен Петков.