Течен наркотик - новият хит край морето

Новият коктейл измести балоните с райски газ

Течен наркотик в малки бутилки е най-новият хит край морето. Новата дрога е супер евтина и измести дори нашумелия този сезон „райски газ” , който се продава м балони по улиците.
Става въпрос за наркотик, който предварително се разтваря във вода или алкохол. Той е от групата на амфетамините и цената му е в пъти по-ниска от масовите синтетични наркотици. Еуфорията след приемането му била много по-силна, споделят във форумите хора, които вече са го пробвали. Новата дрога обаче крие огромни рискове, защото не е ясно какво точно са забъркали алхимиците в уличните коктейли. Експерти предупреждават, че синтетичният наркотик причинява тежки поражения на нервната система и води до полудяване в медицинския смисъл на думата.
Новата дрога е все още непозната и затова липсва в списъка със забранените от закона вещества. Затова и продавачите не носят никаква наказателна отговорност, поне за момента. Наркотърговците непрекъснато измислят нови химически формули, които още не са включени като забранени пред Закона и съответно не се водят официално като наркотици.
Твърди се, че съставът на продавания по морето течен опиат наподобява този на амфетамина, но е примесен с опасното LCD. Ловко е добавена съставка, която така променя химическата формула, че той вече престава да е забранен от закона.