Спрете косопада от раз, без лекарства!

В края на лятото косите са изтощени и имат нужда от съживяване. Вижте как!

В края на лятото, след баните в басейна и в морето, започват проблемите с косопада. След изтощителните слънчеви лъчи, косите ни се нуждаят от подхранване и съживяване. Можем да върнем блясък с няколко прости трика.
Косопадът е проблем, който се появява по няколко причини: мазен скалп, хормонален дисбаланс, пърхот, прекалено хлорирана или солена вода, често третиране с боя, преса или маша, могат да превърнат здравата коса в изтощена бъркотия. Опасен за поява на подобни проблеми е и периодът след раждане. Косопадът може да бъде знак за здравословни проблеми – например нарушена функция на щитовидната жлеза или бъбреците. В края на лятото и началото на есента обаче, това е естествен процес на смяна на косата, който също толкова лесно понякога може да ни развали настроението. Затова вижте няколко бързи и простички домашни рецепти, които могат да ви помогнат за решението на този проблем.

Зехтин или кокосово масло
Вземете естествена растителна мазнина - кокосовата или маслинената например. Стоплете я и втрийте течността с ръце в скалпа си. Масажирайте нежно, сложете си шапка за баня и стойте така един час. После измийте добре с шампоан.

Сок от лук и чесън
Лукът и чесънът са богати източници на сяра. Джинджифилът също ще свърши работа. Изцедете сок от тези съставки и преспете с него върху косата си за една нощ. На сутринта измийте старателно.

Лимон
Тъй като той е най-богатият на витамин C плод, разполовете го и натрийте върху скалпа. Витаминът ще стимулира растежа на косата.
Къна
Къната играе важна роля за заздравяването на косъма. Ако смесите синапено масло с къна, резултатът ще бъде още по-добър. Трябват ви 250 мл синапено масло и 50-60 грама изсушени листа от къна. Сварете двете едновременно. Листата ще изгорят, но ще филтрират маслото.

Кактус
Кактусовото масло съдържа някои силно мастни киселини, които стимулират растежа на косата. Когато защитните слоеве на скалпа са нарушени, косата става суха и чуплива. Ако не вземете мерки, структурата на косъма може също да се разруши. За щастие кактусовото масло ще ви помогне да избегнете тази опасност.

Яйце
Яйцата са изключително полезни за израстването на повече коса. Те съдържат много протеини и минерали: йод, фосфор, желязо, цинк и сяра, които помагат за допълнителния растеж на коса.
За по-добър резултат смесете яйцето със зехтин!